Product filters

Unt de cocos

Untul de cocos este facut din pulpa nucii de cocos, dar nu reprezinta forma solida a uleiului de cocos. Uleiul si untul de cocos se fac in mod diferit. Partea carnoasa a fructului este maruntita si curatata (pentru a indeparta orice particula nedorita) , tratata apoi, timp de jumatate de ora, la o temperatura de 104 °C. Turta rezultata este supusa presiunii mecanice pentru extragerea untului care este apoi filtrat si imbuteliat.

Untul de cocos contine o multitudine de nutrienti si este dulce la gust. Noua zeci la suta din compozitia sa este reprezentata de grasimi saturate. Acesta contine, de asemenea, o serie de acizi grasi precum: acid auric, acid miristic, acid palmitic.

Untul de cocos este utilizat cu succes atat in gastronomie, in cosmetica cat si ca metoda alternativa de tratare a anumitor afectiuni.

Pentru cei care isi doresc un inlocuitor vegatal al untului traditional untul de cocos este cea mai buna alegere. Poate fi utilizat cu incredere atat la prepararea prajiturilor cat si la mancare, pentru cei ce prefera un gust mai exotic. Acizii grasi din componenta untului de cocos faciliteaza pierderea in greutate prin cresterea metabolismului, se ard caloriile si se reduce cantitatea de grasime.

In cosmetica, intrebuintarea untului de cocos este din ce in ce mai raspandita. Componentele nutritive si proprietatile sale medicinale fac ca acest produs sa poate fi utilizat cu cea mai mare incredere atat pentru piele cat si penntru par. Are excelente proprietati de hidratare si este potrivit pentru toate tipurile de piele, imbunatateste starea pielii uscate si o face moale si stralucitoare. Proprietatile antioxidante ajuta la regenerarea pielii si intarzie cat mai mult procesul de imbatranire a acesteia. Proteinele esentiale ajuta la cresterea sanatoasa a parului, protejandu-l totodata impotriva factorilor nocivi cu care acesta intra in contact.

Imunitatea, digestia si diabetul sunt doar trei din multe alte afectiuni in care untul de cocos a dat rezultate multumitoare.