Ceai verde

Ceaiul verde a ajuns sa fie din ce in ce mai mult in lumina reflectoarelor. Acest ceai a fost folosit de catre chinezi inca din antichitate si a ajuns in zilele noastre sa fie una din cele mai consumate bauturi. Este un ceai cu o aroma aparte, fie ca este consumat simplu sau in combinatii cu diferite fructe sau flori.

Culturile de Camelia sinensis, planta din care se face ceaiul verde, se gasesc cel mai mult in Asia si China. Mai exista si astazi regiuni in care, de la recoltare si pana la ambalare, toate etapele sunt efectuate manual, asta pentru a pastra cat mai mult din aroma si gustul deosebit, dar si pentru a mentine cat mai intacte proprietatile pe care acest ceai le are pentru sanatate.

Ceaiul verde este bine cunoscut pentru concentratia mare de antioxidanti pe care o contine, si-a castigat o mare parte din popularitate acestor substante care au puterea sa lupte si sa previna o gama larga de afectiuni. Ani intregi de cercetari nu au facut decat sa intareasca si sa aduca dovezi din ce in ce mai concludente privind benefiiciile pe care acest ceai le are asupra sanatatii.

Deoarece ceaiul verde este doar pe jumatate supus procesului de oxidare, continutul de cofeina este undeva la jumatate fata de ceiaul negru, catechinele prezente in acest ceai nu permit insa deshidratarea organismului. Un consum regulat de ceai va ajuta foarte mult in reglarea metabolismului, arderea grasimilor si lupta impotriva obezitatii.

Prezenta antioxidantilor face din acest ceai un adevarat aliat impotriva cancerului, omoara celulele canceroase, nepermitand raspandirea sau refacerea acestora. Concentratia mare de vitamine, A, B, C, D, E, H, K asigura organismului necesarul de care acesta are nevoie pentru a avea o imunitate cat mai buna. Aparatul cardiovascular este si ele printre organele care beneficiaza de proprietatile acestui ceai. Antioxidantii reduc efectele nocive ale grasimilor si uleiurilor pe care le consumam, scade nivelul colesterolului si mentine o presiune arteriala in limitele normale.

Ceaiul verde a inceput sa fie din ce in ce mai utilizat si in industria cosmetica. Proprietatile sale pentru piele si par facandu-l un ingredient de nelipsit din foarte multe creme, masti pentru ten, sampoane si sapunuri.

Nu exista produse in aceasta sectiune