Ceai negru

Ceaiul negru este ceaiul inrudit ceaiului verde , alb sau oolong, provenind toate din aceeasi planta Camelia sinensis, dar acesta este ceaiul cu concentratia cea mai mare de cofeina fiind supus unui procedeu complet de oxidare. Acest ceai este produs in diferite regiuni, de cele mai multe ori luandu-si si denumirea de acolo, fiecare regiune fiind cu aroma sa specifica. Ceaiul negru este ceaiul care nu isi pierde aroma chiar si dupa multi ani.

Plantatii intregi de ceai se intind cat vezi cu ochii in Asia si China. Inca mai exista si astazi culturi in care culesul se face in mod traditional, manual, primavara sau la sfarsitul verii. Culesul manual ii ofera acestuia o calitate net superioara fata de zonele unde recoltarea se face automatizat.

Aroma ceaiului negru este una puternica si distincta. Comercializarea sa se face atat simplu cat si in variate combinatii de fructe sau flori.

O foarte mare perioada de timp ceaiul negru a fost cel mai consumat ceai, fiind cunoscut ca fiind cel mai mare stimulent natural, pentru aroma sa puternica dar si pentru beneficiile sale asupra sanatatii. Un consum moderat de ceai asigura organismului cel mai bun scut impotriva multor afectiuni.

Organismul nostru se confrunta permanent cu o multime de virusi si bacterii, cele mai multe dintre ele provocand infectii ale pielii, boli precum pneumonie, diaree sau cistita. Ceaiul negru serveste ca un bun remediu pentru aceste afectiuni dar si ca masura preventiva impotriva tuturor acestor virusi. Studii amanuntite efectuate de-a lungul anilor au demonstrat cum compusul TF-2, pe care il gasim in ceaiul negru, ajuta la distrugerea celulelor canceroase. Un consum regulat de ceai negru asigura o circulatie sanguina cat mai sanatoasa si totdata o inima mai rezistenta, mentinand o presiune mai mare a sangelui.

Inca din anul 1827 se constata ca ceaiul negru contine o cantitate considerabila de cofeina, ceea ce face ca acesta sa devina cel mai consumat ceai ca si stimulent pentru organism. Doza recomandata este de trei cani de ceai pe zi.

Nu exista produse in aceasta sectiune