Loading...

Fiecare culoare are o putere simbolica PARTEA III

by admin, 24 martie 2023

MARO

O culoare calduroasa, sensibila, concreta — cea a canapelelor din piele sau a ciocolatei calde. Uneori, ii lipseste stralucirea, vivacitatea, personalitatea; intunecat fara a indrazni sa fie posomorat, maronul trebuie sa fie pus in scena pentru a straluci.

Purtati maron

— Jurnalistii si cei care se ocupa de anchete stiu un lucru: maronul linisteste. Un impermeabil cafeniu decolorat, un pulover de culoarea cafelei cu lapte ii linistesc pe ceilalti si ii incita sa vorbeasca fara retinere.

— V-ati saturat sa tot purtati la serviciu taiorul gri de nuanta perlei sau albastru care merge oricand: iata o ocazie sa va schimbati fara sa socati, sa renuntati la marca, ramanand in acelasi timp sobra.

Evitati maronul

 • — Trebuie sa va reprezentati firma, sa luati o decizie dificila: veti fi mai putin credibila in maron decat in gri, culoare austera si dura.
 • — Mergeti la o serata eleganta, la casatoria unui tanar premier: daca nu purtati cea mai frumoasa dintre catifele, si in plus, cu o croiala de maestru, mai bine sa uitati maronul.
 • — Doriti sa va distingeti dintr-un grup de femei (de pilda, dintre fostele cuceriri ale sotului vostru): in maron riscati sa va pierdeti in multime.

Oranj

 

De la oranjul viu la piersica coapta, exista o gama intreaga de culori entuziaste si vesele, care incarneaza vitalitatea, deschiderea, sociabilitatea, dar si lacomia si apetitul. Oranjul mai poate simboliza si superficialitatea sau zapaceala.

Purtati oranj

 • — Pentru a fi vizibila noaptea: ganditi „fluorescent  (pe bicicleta, de exemplu).
 • — Pentru a va energiza anturajul, daca profesia voastra va permite o fantezie de culoarea mandarinei.

Evitati oranjul

 • — In firma: look-ul de culoarea bostanului nu este deloc profesional.
 • — Oranjul stimuleaza apetitul (marcile McDonald’s si celelalte): atentie la silueta!
 • — Folositi oranjul cu moderatie, chiar daca stilul vostru este „scanteie  sau „foc : invatati sa va moderati si sa va variati placerile vizuale.

Violet

 

Lila, violet de parma sau conabiu (violet-rosiatic), nuantele de violet incarneaza sensibilitatea, imaginatia, intuitia si generozitatea. Meditatia si melancolia fac de asemenea parte din domeniul acestei game. Spiritele suparate nu vad in aceasta culoare decat pretentie, bizarerie si lipsa de maturitate.

Purtati violet

 • — La serate, pentru a scapa de negru (elegant, dar comun) si a va manifesta astfel personalitatea.
 • — La serviciu, un ansamblu violet de parma sau de culoarea vinetei coapte va va sublinia caracterul si va va sustine increderea in voi. O varietate de alegeri pentru a scapa de tinutele prea standardizate.
 • — Pentru a incerca sa rezolvati vechi probleme cu o noua metoda: violetul este culoarea diplomatiei constructive.

Evitati violetul

 • — Atunci cand trebuie sa stati in umbra sau sa aveti o atitudine rezervata.
 • — Candidati la o functie in care munca in echipa este fundamentala: taiorul vostru de culoarea prunei poate sugera o personalitate foarte puternica, prea individualista.
 • — Sunteti deprimata: violetul este o culoare melancolica, asadar, nu mai adaugati un strop de tristete.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*