Loading...

Fiecare culoare are o putere simbolica PARTEA II

by admin, 10 martie 2023

Verde

Culoare a naturii, verdele are accente bucolice si pastorale — numite astazi „ecologice . Simbol al regenerarii, al sperantei, verdele este culoarea trezirii, a renasterii si a vigorii. Verdele

poate avea si aspecte copilaresti si inocente. Și invers, vesmantul verde poate, de asemenea, sa fie plicticos si sa para incapatanat sau depasit.

Purtati verde

— Sunteti nervoasa, ati epuizat toate argumentele? Verdele va va revigora.

— V-ati saturat sa purtati invariabilele tinute negru sau bej atat de comune in majoritatea firmelor: tinutele kaki sau verzi precum sticla va vor permite variatii interesante, fara a cadea intr-o originalitate excesiva.

— Pentru Sfantul Ion, pentru celebrarea naturii: o alegere care vine de la sine!

✓ Evitari verdele

— Solicitati generozitatea concetatenilor vostri: psihologii au demonstrat ca verdele nu incita la risipa.

— Pentru a suci capul unui barbat frumos la o serata — numai daca nu purtati o matase sau un satin de culoarea smaraldului de mare efect…

— Pentru unii, aceasta este culoarea sperantei; pentru altii, verdele poarta ghinion. Daca stati la indoiala, este mai bine sa va abtineti.

Rosu

Culoare sangvina, rosul simbolizeaza dinamismul, impetuozitatea, increderea in sine, invincibilitatea; dar si pasiunea, dorinta si excesul. Culoare sangeroasa, rosul este agresiv, revolutionar, amenintator, imperios. O limita neclara, un cocktail exploziv, care trebuie folosit cu abilitate.

✓ Purtati rosu

— Va jucati de-a toreadorul, agitati muleta: nimic nu va sperie si vreti sa se stie acest lucru. Provocati-i pe ceilalti, va vor recunoaste meritele.

— Ati epuizat toate argumentele: rosul va va mobiliza si ii va insela pe cei din jurul vostru.

— Va doriti sa fiti Lady in red cantata de Chris de Burgh: cinati cu un barbat, fiind imbracata intr-o rochie din panza rosie de bumbac, si puteti fi sigura ca nu-1 veti lasa indiferent. insa, atentie, nu aprindeti o flacara pe care nu veti sti sa o stingeti sau sa o stapaniti.

✓ Evitati rosul

— La un interviu pentru angajare: un taior rosu va fi convingator in sensul impetuozitatii voastre, insa va sugera ca nu sunteti interesata decat de propria persoana.

— Animati un brain-storming si doriti sa-i faceti pe colegii vostri sa se simta in largul lor: voi veti fi tinta privirilor, dar ei risca sa ramana fara cuvinte.

— Dupa prima voastra aparitie la televiziune (erati imbracata din cap pana-n picioare in albastru, amintiti-va), sunteti solicitata din nou: rosul va va transforma in Vampirella. Numai Claudia Cardinale isi permite acest lucru, dar nu oricine este Claudia.

Roz

Nimic mai feminin decat rozul (fetele in roz, baietii in bleu): o culoare blanda, linistitoare, primitoare. Dar se poate dovedi si fad, sters, patetic, ridicol si fara interes. O culoare de floare sau un rosu decolorat — totul depinde de context

— Doriti sa indulciti o personalitate pe care prietenii vostri o considera a fi prea transanta. Un mic sal roz delicat va rotunji unghiurile.

— Este timpul sa adoptati look-ul „bunica dinamica : amanati moda varstei a patra, indrazniti tinute in nuante de corai sau somon. Este stiintific dovedit ca nepotii prefera bunicile vesele decat mamaiele triste.

— Un botez, o garden-party, un ceai intr-un loc sic: rozul nu va va trada niciodata.

✓ Evitati roz

— L-ati reperat, trebuie acum sa-l seduceti: evitati rozul pal si nuantele decolorate. in cel mai rau caz, un roz cald, profund si voluptuos.

— Va negociati promovarea: moda apartine vitezei, alegeti nuantele vii.

— Un client va invita la cina: rozul nu este cu desavarsire interzis, insa purtati-1 cu moderatie (un ruj frumos de culoare roz va rezolva problema).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*